Relaties van HTR Automatisering

..HTR Automatisering vind ik een betrouwbare partner..!

rafascheepsramen“HTR Automatisering vind ik een betrouwbare partner.”

Rafa is al meer dan 50 jaar nationaal en internationaal vermaard voor haar top kwaliteit aluminium scheepvaart raam- en beglazing systemen. Rafa’s unieke aluminium ramen worden klantgericht gemaakt voor alle soorten scheepvaart projecten. Bijvoorbeeld mega- en superjachten, de binnenvaart, passagiersschepen en sleepboten. De ramen worden voorzien met scheepvaart beglazingsystemen volgens geldende normen en voldoen aan de huidige regelgeving van alle normuitgevende instanties. Over de hard- en software hoeven ze zich geen zorgen te maken, dat doet HTR Automatisering voor ze.

“In 1984 was ik op het EK zwart kruid schieten en toen werd ik voor het eerst bekend met de computer. Ik ben toen naar een computer beurs geweest en heb daar de eerste computer aangeschaft bij Advisie uit Soest. Het ging me vooral om een calculatie systeem waarmee we de prijzen konden berekenen. Dat zelfde systeem werkt nu nog steeds.”

Rafa Scheepsramen werkte met een voorganger van Exact Software, wat later Exact werd. HTR Automatisering was toen al dealer van Exact software en kon deze software dan ook leveren. “ik ben daarin misschien ouderwets, maar waarom zou ik het in Amersfoort of Soest kopen als het ook in Leusden kan.” Daarnaast kende David Theo Regtien ook en werd er wel vaker gesproken over hard- en software.

Op de hoogte
In eerste instantie werden er incidenteel producten gekocht bij HTR Automatisering, later regelmatig. Nu komt 95% van alle hardware bij HTR Automatisering vandaan. Naast de software zijn de leidingen bij Rafa scheepsramen ook geleverd via HTR. “Ik hoefde maar te bellen en het werd geregeld voor me”. De back up wordt intern geregeld. De producten zijn aangekocht omdat er behoefte naar was, HTR Automatisering heeft geadviseerd welke producten het beste aansloten. De implementatie van de hard- en software werd volledig verzorgd.

In de loop van de tijd heeft RAFA scheepsramen geïnnoveerd. Nieuwe computers werden vrijwel altijd bij HTR Automatisering aangeschaft. Meestal werd er vooraf in een gids de behoefte bepaald, deze producten werden dan door HTR Automatisering besteld. “We worden goed op de hoogte gehouden wanneer de software vernieuwd, of licenties verlengd moeten worden.”

Continuïteit
“Over de werkwijze van HTR ben ik zeer tevreden, vooral de continuïteit vind ik belangrijk. Het bedrijf levert ons namelijk al ruim 20 jaar goede producten en is daardoor een trouwe partner voor Rafa scheepsramen. En als er onverhoops toch storingen aan de systemen ontstaan dan bellen we en indien mogelijk komt er direct iemand langs om het probleem te verhelpen.”

Rafa Scheepsramen en HTR Automatisering zitten beiden in een compleet andere branche, maar de producten die geleverd worden zijn hanteerbaar voor Rafa Scheepsramen. “Ze worden dagelijks gebruikt en helpt de continuïteit van ons bedrijf te behouden, daarom blijven we terug komen bij HTR Automatisering.”