Installeer de Windows 10 Oktober 2018-update niet!

Microsoft heeft de uitrol van de Windows 10-update stopgezet voor al zijn gebruikers. Aanleiding is een aantal meldingen van gebruikers die merkten dat hun bestanden na de update zijn verdwenen.

Het techbedrijf maakte de update voor Windows 10 deze week beschikbaar. De update geeft gebruikers onder meer toegang tot de Your Phone-app. Daarmee kunnen zij sms’jes en foto’s van Android-smartphones op hun computer bekijken.

Een aantal gebruikers dat de update heeft geïnstalleerd, merkte na afloop dat bestanden waren verdwenen. De documenten waren ook niet terug te vinden in een oude versie van Windows, een back-up die de software automatisch maakt na de installatie van een nieuwe versie.

Hoeveel mensen met de problemen te kampen hebben, is niet duidelijk. Microsoft spreekt op zijn website alleen van “geïsoleerde meldingen”.

Het bedrijf roept gebruikers die de update gedownload hebben op om deze nog niet te installeren. Ook zegt het bedrijf met meer informatie te komen zodra een nieuwe versie van de Windows 10-update beschikbaar is.

Wat HTR voor u kan doen

HTR Automatisering heeft de oplossing in handen met verschillende producten en diensten. Denk hierbij aan Back-up Online en Proactief Beheer. Met automatische updates, back-ups, proactief beheer en service met ondersteuning. Dit zijn slechts een paar voorbeelden om verlies van belangrijke data en onnodig herstel van uw ICT omgeving tegen te gaan.

 

Bron: www.nu.nl