3 op de 4 Nederlanders getroffen door computercriminaliteit

Drie kwart van de Nederlanders krijgt weleens te maken met computercriminaliteit. Toch komt de helft na een incident niet in actie. Dat blijkt maandag uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en het ministerie van Justitie en Veiligheid.

De meest voorkomende vormen van cybercriminaliteit zijn: een poging tot phishing, het sturen van een socialemediabericht met de vraag om een onbekende link aan te klikken, het zenden van een zakelijke uitnodiging via sociale media en malware.

Minister Grapperhaus stelt dat de overheid en het bedrijfsleven zorg dragen voor hun digitale veiligheid, maar dat burgers ook zelf iets moeten doen. “Sterke wachtwoorden verzinnen, updates draaien, back-ups maken, dat moeten mensen echt zelf doen. Mijn boodschap is simpel: draai de digitale achterdeur op slot!”, aldus de minister.

Wat HTR voor u kan doen

HTR heeft de oplossing in handen met verschillende producten en diensten om deze problemen te verhelpen. Denk hierbij aan HTR Cloud, Back-up Online, de Online Werkplek en Proactief beheer. Met Automatische updates, back-ups, proactief beheer en service met ondersteuning. Dit zijn slechts een paar voorbeelden om computercriminaliteit tegen te gaan.

 

Bron: www.nu.nl