Microsoft had al aangekondigd dat de ondersteuning voor Windows 7 in 2020 afloopt, maar gaat gebruikers van het besturingssysteem nu actief waarschuwen.

In een nieuwe update voor Windows 7 zit een waarschuwingsscherm dat aan alle gebruikers getoond wordt bij het opstarten van de computer. In het bericht is te lezen dat er op 14 januari 2020 na tien jaar een einde komt aan de ondersteuning van Windows 7.

Het einde van de ondersteuning betekent dat er geen updates meer worden gedaan vanaf dat moment en dat beveiligingslekken niet meer worden gerepareerd, wat grote veiligheidsrisico’s met zich meebrengt.

Daarnaast kunnen gebruikers geen beroep meer doen op Microsoft bij technische problemen. Iedereen die nog gebruikmaakt van Windows 7, wordt geadviseerd om over te stappen naar Windows 10.

Duurder en onveiliger

Door een groei in malware-aanvallen op het onveiliger wordende Windows 7 is het volgens de Microsoft-topman ook duurder voor bedrijven om het systeem veilig te houden. Daarnaast biedt veel nieuwe hardware geen ondersteuning meer voor Windows 7.

Windows 7 heeft een groot marktaandeel

In 2018 draaide 43 procent van de Windows-computers nog op Windows 7. 34 procent van de Windows-computers draait al wel op Windows 10. Het gaat wereldwijd om honderden miljoenen computers die nog op Windows 7 draaien.

Windows 7 kwam uit in 2009 en volgde Windows Vista op. De opvolger, Windows 8, is beduidend minder populair. Het recentere Windows 10 wordt dan ook als de vervanger van Windows 7 gezien.

Wat HTR voor u kan doen

HTR Automatisering staat klaar om u te helpen de beste keuze te maken tussen vernieuwen en/of upgraden. Dit heeft alles te maken met de huidige en toekomstige toepassingen binnen uw organisatie. Daarnaast kunnen wij met verschillende producten en diensten het u een stuk makkelijk en inzichtelijker maken. Denk hierbij aan Back-up Online en Proactief Beheer. Met deze diensten kunnen wij automatische updates versnellen wanneer dat nodig is, online back-ups maken die extern worden opgeslagen, maar ook het externe beheer en service die wij hierin verlenen. Dit zijn slechts een paar voorbeelden om bijvoorbeeld verlies van belangrijke data tijdens upgrades en onnodig herstel van uw ICT-omgeving tegen te gaan.

Verder praten over dit onderwerp of informatie ontvangen neem dan nu contact op via 033-4945031 of stuur ons een email naar info@htr.nl.